ZA ČORBU OD OVE RIBE ĆE VAM SVI TRAŽITI RECEPT NA SLAVI: Srema se LAKŠE od svake druge, ukus ne može da se POREDI
Riblja čorba, Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

PREUSKUNA JE

ZA ČORBU OD OVE RIBE ĆE VAM SVI TRAŽITI RECEPT NA SLAVI: Srema se LAKŠE od svake druge, ukus ne može da se POREDI

Uksuna je i zdrava

Objavljeno: 12:56h

Tajna savršeno ukusne riblje čorbe se krije u izboru ribe, balansu ukusa, odnosno začina, kao i načinu pripreme, koji je u ovom slučaju malo specifičan...

Riblja čorba
foto: Printscreen/youtube/SlobodanZivkov

Sastojci:

500 g oslića

500 g krompira

300 g šargarepe

2 krupne glavice luka

2 kašike alkoholnog sirćeta

3-4 lista lovora

so

biber

suvi začin

peršun

Priprema:

Osliće isecite na filete (ako već nisu filetirani), krompir, šargarepu i luk na isecite kolutove. Ređajte sastojke u široku, pliću šerpu, ovim redom: krompir, luk i šargarepa, šnicle oslića. Završite krompirom. Začinite, nalijte hladnom vodom da svi sastojci dobro ogreznu i sipajte sirće. Stavite na jaku vatru da što pre provri. Čim provri, smanjite na tihu vatru i kuvajte dok krompir ne bude kuvan. Ne mešajte, samo protresite šerpu s vremena na vreme. Pospite peršunom i servirajte.

Prijatno!

(Espreso/Coolinarka)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.