za zimu
RUSI IMAJU SVOJ NAČIN ZA KISELJENJE KUPUSA: Ne kvari im se zbog 1 POVRĆA, recept ćete ODMAH ZAPISATI
Skroz se razlikuje od našeg
Rusi imaju svoju metodu za kiseljenje kupusa.
Skroz se razlikuje od našeg.
Recept će vas raspametiti.
Sastojci:
Kupus - 1 kilogram
Šargarepa - jedna
Rotkvica - jedna
So - 1-1,5 kašika
Šećer - 1 kašika
Senf - po ukusu
Semenke kumina - po ukusu
Pripremite sve sastojke. Kupus sitno naseckajte. Šargarepu narenadajte na krupno. Pomešajte šargarepu i kupus. Dodajte so, šećer, usitnjene semenke kumina i senf.
Rasporedite rukama. Ogulite rotkvicu i izrendajte na krupno i dodajte ostatku povrća. Prebacite u čistu, sterilizovanu teglu. Dobro promešajte. Izgnječite tako da kupus bude potpuno prekriven sokom. Ostaviti 5-7 dana na sobnoj temperaturi. Povremeno promešajte drvenom varjačom.
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!