RECEPT
RECEPT ZA PITU "GUŽVARU" KOJA USPEVA BAŠ SVIMA: Idealna ideja za doručak, uživaćete u SVAKOM ZALOGAJU!
Obradujte ukućane omiljenim doručkom
Iz bakine kuhinje stiže nam recept za pitu "gužvaru" - omiljenu među svim generacijama. Bez obzira da lis te vešti u kuhinji ili ne, ovaj recept uspeva baš svima.
Potrebno je:
500 gr tankih kora
200-300 gr sira
3 jaja
200-300 ml jogurta
1/2 praška za peciva
ulje
Priprema:
Izdrobiti sir, dodati jaja i prašak za pecivo. Potom sipati jogurt i ulje i sve izjednačiti. Okrugli pleh obložiti pek papirom i malo premazati uljem.
Na dno raširiti prvu koru - jednu koru umočiti u pripremljen fil i ređati u pleh tako da umočeni deo bude na površiti. Zgužvane, umočene kore ređati u krug lagano, nikako ne pritiskati.
Na kraju prekriti ivicama prve kore koje vise preko obruča pleha, pa poklopiti jednom korom. Ako je ostalo nadeva preliti odozgo. Peći na 200 stepeni oko 45-45 minuta
(Espreso/Magazin Novosti)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!