NAJZDRAVIJA SALATA TOKOM ZIME: Nahranite se ZDRAVLJEM, prava je vitaminska BOMBA
Cvekla, Foto: Youtube / Scoff

RECEPT

NAJZDRAVIJA SALATA TOKOM ZIME: Nahranite se ZDRAVLJEM, prava je vitaminska BOMBA

Ukusno i doprinosi razvitku zdravlja

Objavljeno:

Sastojci

Potrebno je:

5 kg cvekle

1 l sirća

2 l vode

100 g šećera

2-3 kašike soli

po ukusu bijeli luk, biber u zrnu

1 vrećica vinobrana ili konzervansa

Priprema

Cveklu oprati. Ne odrezati koren i treba ostaviti peteljku dugu bar 1 cm da ne izgubi lepu boju. Staviti cveklu u veću šerpu i preliti vodom, pa staviti da se kuha. Od momenta kad prokuva voda, kuhati oko sat vremena, paziti da se cvekla ne prekuha. Kuvanu cveklu prohladiti, pa oguliti.

Rezati na listiće. Prokuhati vodu, šećer, so i sirće, skloniti sa vatre, pa dodati vinobran. Narezanu cveklu ređati u sterilisane tegle. U svaku teglu dodati par zrna bibera i malo belog luka, pa preliti prokuhanom tečnošću. Bocnuti nožem do dna tegle, kako bi izašli mjehurići zraka. Dobro zatvoriti poklopac, prekriti tegle i ostaviti tako prekrivene 12 sati. Zatim tegle ostaviti na hladno mesto.

(Espreso/Recepti.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.