SRBI ODUŠEVLJENI ŠPANSKIM PODVARKOM, JEDNOM SASTOJKU NE MOGU DA ODOLE: Stranci ga prave samo OVAKO! (RECEPT)
Podvarak, Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

NEŠTO DRUGAČIJE

SRBI ODUŠEVLJENI ŠPANSKIM PODVARKOM, JEDNOM SASTOJKU NE MOGU DA ODOLE: Stranci ga prave samo OVAKO! (RECEPT)

Za ručak poslužite španski podvarak sa suvim šljivama

Objavljeno:

Najpoznatija jela koja se prave od kiselog kupusa su svakako sarme i podvarak.

Svaka domaćica koja drži do sebe bar jednom je spremala podvarak, ali ovaj španski recept će vas ostaviti bez daha. U kiseli kupus dodajte tucanu ljutu papriku i suve šljive, a savršena kombinacija sastojaka mu daje slatko-kiselo-ljuti ukus. Kada jednom probate ovo čuveno jelo nećete moći da se zaustavite.

Sastojci:

1 kg kupusa ribanca

200 g suvih šljiva

2 crna luka

lovor

slanina

1-2 kašičice ljute tucane sudžuk paprike

4 krmenadle

vode

so

ulje

Priprema:

Iseckajte crni luk, pa propržite na dosta ulja. Dodajte ribanac koji ste oprali i pospite sudžuk paprikom. Zatim dodajte suve šljive i lovor, sipajte vodu da bude nekih 2 cm iznad kupusa, pa kuvajte dok se tečnost ne smanji. Pred kraj dodajte krupnije secknu slaninu i krmenadle. Pokrijte alu folojim i pecite na 180°C oko sat vremena, a zatim skinite foliju i ostavite meso da se zapeče u rerni.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.