topi se
KAJGANA PO RECEPTU NAŠIH STARIH: Dodajte u jaja 1 TAJNI SASTOJAK i biće KREMASTA kao NIKADA DO SADA
Trik za ovako kremastu do sada niste znali
Kajganu svi vole da jedu na razne načine, a ovaj starinski će vam naterati da je stalno tako spremate.
Trik za ovako kremastu do sada niste znali.
Topi se u ustima.
Stari recept za ekstra kremastu kajganu postao je viralan, a oni koji su ga isprobali tvrde da nisu okusili ništa bolje.
Kenji Lopez-Alt, američki kuvar, podelio je na internetu recept od samo tri koraka za savršenu kajganu. Jedan sastojak koji menja celu priču je, otkriva, skrob.
Samo mala količina skroba sprečiće da se jaja posuše i ostanu tvrda – baš suprotno, biće mekana i sočna, prenosi Mirror.
Sastojci:
4 kašike ohlađenog maslaca
4 jajeta
prstohvat soli
2 kašičice skroba – može biti kukuruzni, krompirov ili od tapioke
Priprema
1. Kada je u pitanju priprema, Kenji preporučuje da umutite skrob s jednom i po kašikom vode kako biste razbili grudvice.
2. Zatim dodajte pola količine maslaca, jaja i so i sve mutite dok ne dobijete homogenu smesu.
3. Zagrejte jednu kašiku vode u tiganju na srednjoj do jakoj vatri, dodajte dve kašike maslaca i čekajte da se napravi penica, otprilike 10 sekundi.
4. Dodajte smesu s jajima, pa okrećite i mrvite jaja otprilike dva minuta. Poslužite odmah dok je toplo.
(Espreso/Mirror)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!