savet
PRE POHOVANJA RIBLJIH FILETA OVO OBAVEZNO MORATE DA URADITE: Uz 1 TRIK biće HRSKAVI
Pohovanjem dobijete na količini, a uz salatu i krompir ćete dobiti ručak koji će vam dugo držati sitost
Vreme je posta, te je domaćicama uvek dobrodošao jednostavan za pripremu, a ukusan ručak. S obzirom na to da se u toku posta može jesti riba, Telegraf je za vas pripremio recept za pohovane riblje filete.
Ukoliko volite filete, bilo da su od oslića ili soma, ali i bilo koje druge ribe u vreme posta i to pohovane, ovaj način je onda pravi za vas. Pohovanjem dobijete na količini, a uz salatu i krompir ćete dobiti ručak koji će vam dugo držati sitost.
Sastojci:
1 kg ribljih fileta
350 ml piva
10 kašika brašna
prezle
Priprema:
Filete ribe ostavite da se odmrznu i da puste vodu.
U posudi pomešajte pivo, so i pet kašika brašna, ali vodite računa da ne ostanu grudvice.
Smesa mi trebalo da bude ređa, kao za palačinke.
Ribu usolite s obe strane.
Filete prvo uvaljate u brašno, pa u smesu sa pivom, a onda i u prezle.
U zagrejan tiganj sipajte malo ulja, pa pažljivo spuštajte filete.
Ribu pecite s obe strane dok ne porumeni.
Kada je gotova, ribu stavite na ubrus da se ocedi od viška ulja.
Služite je uz salatu i krompir.
Prijatno!
(Espreso/Telegraf)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!