RECEPT ZA SOČIVO: Posno jelo na kašiku, lepše i zdravije OD PASULJA
Ako do sada niste, vreme je da probate sočivo! U pitanju je veoma zdrava namirnica koju ćete lako skuvati, a recept pročitajte u nastavku
Objavljeno:
Andjela Milojkovic
6
Sočivo se brže kuva od pasulja, lakše se vari od njega i sadrži više belančevina i ugljenih hidrata. Mnogi smatraju da su jela od sočiva čak i ukusnija od pasulja. Ipak, sočivo je mahunarka – ima prilično teško svarljivu opnu pa ga treba jesti u manjim količinama.
Najjednostavnije je spremiti sočivo kao varivo čiji recept stiže u nastavku.
Sastojci:
pola kg sočiva
1 luk
1 šargarepa
so, biber, čili, beli luk, peršun, kurkuma, slatka paprika
250 ml paradajz sokafoto: Printscreen/YoutubePriprema: