OVAJ KOLAČ JE OSTAO DA ŽIVI I NAKON RASPADA JUGOSLAVIJE: Vratiće vam gomilu SEĆANJA na ta vremena, toliko je MOĆAN
Koh, Foto: Printscreen/Youtube/Jecine kulinarije

paŽnja

OVAJ KOLAČ JE OSTAO DA ŽIVI I NAKON RASPADA JUGOSLAVIJE: Vratiće vam gomilu SEĆANJA na ta vremena, toliko je MOĆAN

Poslužite kada se ohladi i kada upije svo mleko

Objavljeno:

Koh je jedan od poslastica koje su se jeli u Jugoslaviji. Bez njega starije generacije nisu mogle da zamisle trpezu.

Sastojci:

5 jaja

13 kašika šećera

10 kašika griza

1l mleka

2 vanilin šećera

Priprema:

Koh
foto: Printscreen/Youtube/Jecine kulinarije

Odvojiti belanca od žumanaca, pa belanca umutiti u čvrst sneg. U belanca dodati 10 kašika šećera, pa mutiti još malo. Zatim dodati žumanca i griz polako mešajući mikserom na najmanjoj brzini. Pleh podmazati i posuti grizom pa sipati masu i peći na 200 stepeni 20 minuta. Koh je pečen kada porumeni i počne da se odvaja ivica od pleha.

Dok se koh peče, skuvati mleko sa 3 kašike šećera i vanilinim šećerom. Ako želite da koh bude sočniji, koristite litar i po mleka i dodajte još 3 kašike šećera.

Pečen koh kutlačom prelivajte toplim mlekom (nikako ne sipajte sve odjednom). Poslužite kada se ohladi i kada upije svo mleko.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.