POSLASTICA
OVAKO TURCI SPREMAJU SUTLIJAŠ: Od srpskog se razlikuje u NEODOLJIVOM SASTOJKU (RECEPT)
U odnosu na tradicionalni sutlijaš, ova turska varijanta sadrži i puding
Jednostavan dezert koji obožavaju sve generacije.
Najmlađi ga vole zbog slatkoće, a najstariji vole ukus pirinča i mleka koje ih vraća u detinjstvo.
Predlažemo da napravite sutlijaš po Turskom receptu.
Sastojci:
1 šolja pirinča 3 šolje vode 500 ml mleka 6 kašika šećera 1 kesica vanilinog šećera 1 kesica pudinga od vanile 1 šaka oraha
U odnosu na tradicionalni sutlijaš, ova turska varijanta sadrži i puding.
Priprema:
Pirinač ispirati od skroba dok voda ne postane providno čista, pa ga skuvati na laganoj vari.
Mešati sve na laganoj vatri dok se ne zgusne.
Gotovu poslastisu sipajti u činijice koje su predhodno nakvašene vodom.
Dekorisati sa orasima, i poslužiti hladno.
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!