![OVO JE OMILJENA HRANA SVAKOG MONAHA IZ HILANDARA: Jedu je NEPRESTANO na Svetoj Gori, i za to imaju DOBAR RAZLOG](/data/images/2017/08/03/10/241818_1_ls.jpg)
OBRATITE PAŽNJU
OVO JE OMILJENA HRANA SVAKOG MONAHA IZ HILANDARA: Jedu je NEPRESTANO na Svetoj Gori, i za to imaju DOBAR RAZLOG
Svetogorci za pripremu koriste pasulj, vodu, maslinovo ulje, crni luk, paradajz, mlevenu papriku, biber, so i sušene začine.
Pasulj je jedno od najčešćih i najvoljenijih jela u našoj zemlji - lako se sprema, hranljiv je i zdrav, a uz sve to se i vrlo lako sprema.
Ipak, recept koji koriste monasi u Hilandaru zaista je nešto posebno i trebalo bi obavezno da ga probate!
Svetogorci za pripremu koriste pasulj, vodu, maslinovo ulje, crni luk, paradajz, mlevenu papriku, biber, so i sušene začine. Priprema
![Pasulj](/data/images/2022/11/16/18/1289077_pasulj_ff.jpg?ver=1669797882)
Pasulj otrebiti i oprati, staviti u lonac i sipati onoliko vode koliko treba da se pasulj prekrije. Kuvati na visokoj temperaturi i paziti da ne zagori. Dok se pasulj kuva, u tiganju na maslinovom ulju ispržiti nekoliko glavica krupno sečenog crnog luka. Izdinstati, pa dodati iseckan paradajz, mlevenu papriku i mlevenu papriku i ostale začine. Skuvan pasulj preliti ovom zaprškom, dobro izmešati, pa staviti u zagrejanu rernu da se malo zapeče. Peći dok se odozgo ne uhvati korica.
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!