PROBAJTE!
TRIK KOJI OMEKŠAVA MESO ZA SAMO 15 MINUTA: A poboljšava i ukus (FOTO)
Marinada prilagođena zapadnjačkim ukusima ipak ne sadrži previše egzotičnih sastojaka
Priprema odreska može se činiti tako jednostavnom, kao da je dovoljno pripremiti roštilj ili vrući tiganj.
Međutim, potrebno je puno više pripreme nego što mislite.
Dobra marinada omekšava meso i daje finu aromu, a koliko je svetskih kuhinja, toliko je i različitih kombinacija začina i drugih dodataka. Naginjete li azijskim specijalitetima, možete isprobati marinadu koja je nastala po uzoru na omiljeni vijetnamski umak za različite grickalice, a zove se nuoc cham.
Marinada prilagođena zapadnjačkim ukusima ipak ne sadrži previše egzotičnih sastojaka, a ni ljutine, tako da nema straha. Budući da vijetnamska marinada sadrži dosta kiseline, dovoljno je marinirati meso ili ribu 15-30 minuta. Idealna je za brzinsko mariniranje junetine, svinjetine ili piletine, ali i ribe. Možete meso premazati tek četkicom ili je poslužiti kao dodatak jelu. Zgodan je i dodatak mlevenom mesu koristite li ga za tortilje ili neki drugi zalogaj tog tipa.
Sastojci za marinadu:
- 1/2 malog luka ljutike
- 1/2 vezice svežih stabljika korijandra
- 4 čena belog luka
- 3/4 šoljice soka limete (od 6 do 8 limeta)
- 1/4 šoljice ribljeg sosa
- 2 do 3 kašičice šećera
Priprema:
Grubo naseckajte 1/2 male ljutike i 1/2 vezice stabljike korijandra. Dodajte beli luk, 3/4 šoljice soka limete, 1/4 šoljice ribljeg sosa i 2 kašičice šećera pa izmiksajte u glatku smesu. Probajte i po potrebi dodajte još kašičicu šećera.
(Espreso/Pun kofer)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!