PREUKUSNA JE
POSNA SARMA OD RIBE, SAVRŠENA ZA BOŽIĆNI POST: Duplo je zdravija od klasične, a UKUS će vas RASPAMETITI
Som je veoma zahvalna zamena za meso, zbog svoje teksture i masnoće,
U moru varijatni za pripremu posnih sarmi koje se spremaju tokom zimskog perioda i božićnog posta, pred vama je jedan od najboljih recepata sa ribom.
Som je veoma zahvalna zamena za meso, zbog svoje teksture i masnoće, mada je za ovaj recept veoma dobar i šaran. Još ukoliko ste u mogućnosti da pronađete dimljenu ribu, eksplozija ukusa je garantovana.
Šta god da izaberete, uživaćete i poželeti još.
Sastojci:
1 veća glavica kupusa
1/2 kg soma
2 glavice crnog luka
1 šargarepa
2 šoljice pirinča
malo ulja
malo brašna
mešavina biljnog začina
1 kašika začinske crvene paprike
list lovora
so
biber
Priprema:
Napunite šerpu vodom, dodajte mešavinu začina, biber u zrnu i lovor. Kada voda provri, stavite ribu da se skuva. Kuvajte oko pet minuta, potom je izvadite i rukama usitnite.
Zagrejte ulje u dubljem tiganju i propržite luk dok ne postane staklast, dodajte iscepkanu ribu i pirinač, sitno iseckanu šargarepu, biljni začin, kašiku začinske paprike, biber i so po ukusu. Sklonite sa vatre.
Pripremite kiseo kupus za zavijanje sarmi. Polako u svaki list posebno stavite oko jedne velike kašike fila, potom je uvijte i stavite u dublju posudu. Kada popunite posudu, prespite vodu u kojoj je kuvana riba i pritisnite sarme da se ne pomeraju tokom kuvanja.
Napraviti zapršku od tri kašike ulja, jesnom kašike brašna i kašikom crvene začinske paprike. Prelijte preko sarmi, preklopite i krčajte dva tri sata na sasvim slaboj temperaturi dok kupus ne omekša.
(Espreso/Telegraf)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!