probajte je
ŠVAJCARCI SE DAVE U PITI SA GLAVNIM SRPSKIM SASTOJKOM: Ceo svet ih zna po NJOJ, turisti je ZATRAŽE čim stignu
Zagrejati rernu na 200 stepeni. Poređati jabuke po testu, preliti kremom
Sastojci:
300 g smrznutog lisnatog testa 4 kašike mlevenog lešnika 800 g slatko kiselkastih jabuka 30 g maslaca 80 g šecera 2 jaja 1 kesica vanilin šećera 200 ml slatke pavlake
Odmrznuto testo razviti oklagijom i obložiti njime okrugli pleh (ø 26). Probosti testo više puta viljuškom i posuti lešnicima. 2. Jabuke oljuštiti i iseci na tanke kriškice. Zagrejati maslac i prodinstati jabuke. Posuti sa 30 g šećera i dinstati još 5 minuta. 3. Umutiti jaja, vanilin šećer i 20 g šecera, pa smesu umešati u slatku pavlaku. 4. Zagrejati rernu na 200 stepeni. Poređati jabuke po testu, preliti kremom. 5. Peći 40 minuta.
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!