RECEPT
DOMAĆICE, OVAKO SE SPREMA ZAPRŠKA ZA POSNU ČORBU: Otkriven je ZDRAVIJI NAČIN, samo TAKO ćete je PRAVITI
Ostaviti da se čorba krčka još 10 minuta pa skloniti sa vatre i posuti peršunom
Sastojci:
1 glavica crnog luka
2 šargarepe
1 paštrnak
1 šolja graška
1 šolja boranije
1 krompir
1 kašika brašna
ulje i voda
suvi začin i so
Priprema: Iseckati sitno luk pa ga prodinstati na ulju i vodi sa suvim začinom.
Iseckati šargarepu i paštrnak, pa dodati luku.
Dodati grašak i boraniju pa naliti vodom da ogrezne i sve zajedno krčkati dok ne omekani.
Kad je polu kuvano dodati krompir isečen na sitne kockice pa nastaviti kuvanje.
U toku kuvanja dolivati po malo vode. Kad se sve skuvalo doliti vode koliko želimo da dobijemo čorbe pa razmutiti brašno sa malo vode i ukuvati ga u čorbu.
Ostaviti da se čorba krčka još 10 minuta pa skloniti sa vatre i posuti peršunom. Posnu čorbu od povrća servirati toplu.
(Espreso/Domaći recepti)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!