napravite ga
OVAKAV RATATUJ SE PRAVI ZA SAMO NEKOLIKO MINUTA: Gotovo da se sprema SAM OD SEBE, Srbi ga baš vole
Mnogi najviše vole one recepte koji su ukusni, ali koji ne zahtevaju dosta vremena u kuhinji. Upravo takav je i ovaj slasni, klasični ratatuj
Vreme koje ćete provesti u kuhinji, biće zbog par minuta prženja, dok je ostatak krčkanje na šporetu i potom pečenje u rerni - dakle ništa što zahteva vaše prisustvo.
Mnogi najviše vole one recepte koji su ukusni, ali koji ne zahtevaju dosta vremena u kuhinji. Upravo takav je i ovaj slasni, klasični ratatuj:
SASTOJCI:
pola glavice crnog luka
četiri čena belog luka
srednja šargarepa
400 g paradajz-pelata
dve tikvice
plavi patlidžan
tri paradajza
so, biber, ulje
PRIPREMA:
Crni luk iseckati i propržiti u tiganju na malo ulja. Dodati izgnječeni beli luk i rendanu šargarepu, mešati još minut, pa ubaciti usitnjen pelat. Začiniti i krčkati 15 minuta. Smesu prebaciti u okruglu vatrostalnu činiju. Paradajz, patlidžan i tikvice iseći na kolutove i naizmenično slagati u činiju. Posoliti i pobiberiti, premazati uljem, poklopiti i peći u rerni na 180 stepeni 30 minuta. Skloniti poklopac, peći još desetak minuta, pa poslužiti.
(Espreso/Informer)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!