FENOMENALNO
ZDRAV, A UKUSAN KAO KUPOVNI: Recept za fenomenalni DOMAĆI PARIZER - jedite BEZ GRIŽE SAVESTI
Ove salamice možete praviti i sa drugim mesom, sa začinima koje volite, a možete stavljati i masline
Napravite domaći parizer - mešavina pilećeg mesa i začina za ukusnu salamu!
Sastojci:
300 g pilećeg belog mesa
3 jajeta
70 g griza
70 ml ulja
1 kašičica majčine dušice
po ukusu tucane paprike
2 čena belog luka
1 ravna kašičica crvene paprike
malo kari začina
2 kašike peršunovog lista
po ukusu biber, crveni, zeleni, crni
1 kašičica soli
Priprema:
U posudu stavitejaja i začine (paprike, majčinu dušicu, kari, bibere, beli luk, so) bez peršuna i sve dobro umutiti štapnim mikserom ili u blenderu. Dodati na kockice sečeno pileće meso, griz, ulje i sve dobro izmešati,dobije se gušća smesa. U to dodati seckani peršunov list i opet sve izmešati.
Smesu podeliti na 2 dela (za dve salamice) staviti na plastičnu foliju, oblikovati salamu i više puta umotati. Krajeve zavezati u čvor, višak odrezati makazama i sve to zamotati u aluminijumsku foliju, uviti krajeve i staviti u šerpu sa hladnom vodom.
Kuvati na srednjoj temperaturi od vrenja oko 45 minuta. Izvaditi iz vode, ohladiti i odmotati. Ostaviti u frižider da se skroz ohladi. Ove salamice možete praviti i sa drugim mesom, sa začinima koje volite, a možete stavljati i masline.
(Espreso / Recepti)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!