za vreme posta
SPREMITE PREBRANAC PO RECEPTU NAŠIH BAKA: Bez OVOG SASTOJKA ga nisu PRRAVILE
U vreme posta, prebranac je neizostavano jelo na našim trpezama
Jeftin i zasitan recept koji će svi obožavati, a savršen je za dane posta.
U vreme posta, prebranac je neizostavano jelo na našim trpezama.
Sastojci:
700 gr pasulja
1 veći praziluk
1 već icrni luk
ulje
aleva paprika i dimljena mlevena paprika
tucana ljuta paprika
so, biber
lovorov list
biber mleven
biber u zrnu
sitno isečen beli luk - 2 čena
Priprema
Pasulj dobro oprati, naliti vodom, dodati 2-3 kašike ulja, malo lovorovog lista i biber u zrnu. Ostaviti pasulj da se kuva. Na ulju propržiti na krugove praziluk i crni luk. Dinstati luk oko 20-30 min da dobro omekša. Dodati u luk soli, aleve paprike i tucane paprike.
U đuvečaru staviti na dno kuvanog pasulja (moraju ostati cela zrna) pa preko pasulja dinstan luk, pa pasulj, pa luk sve do utroška i završiti pasuljem. Odozgo malo ulja. Staviti u rernu na 200 stepeni oko 30 min. Mora ostati malo čorbice jer ne sme pasulj da bude potpuno suv.
(Espreso/Najžena)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!