OPREZNO
OVU GREŠKU SVI PONAVLJATE KADA PRŽITE PILETINU: Zbog TOGA vam meso NE ISPADNE meko i sočno
Dobro ga je i posoliti najmanje 45 minuta ranije jer tako brže postiže temperaturu na kojoj se dobija slast
Za ukusnu piletinu treba nam rerna, ali samo ako se pridržavamo saveta vrsnih kuvara.
Kuvari savetuju da komad mesa posušite papirnatim ubrusom pre pečenja ili ako ga ostavite nekoliko sati u frižideru da ne bude vlažno.
Dobro ga je i posoliti najmanje 45 minuta ranije jer tako brže postiže temperaturu na kojoj se dobija slast.
Odmrzavate meso na pogrešan način.
Najbolji način odmrzavanja mesa je u frižideru.
Izvadite ga iz zamrzivača, ostavite u posoljenoj vodi u loncu, stavite u frižider i zaboravite na njega dok se ne odmrzne.
Meso se neće skuvati na površini, kao što je slučaj kad odmrzavamo meso u mikrotalasnoj rerni.
Stavljate hladno meso u tiganj
Stavimo li meso iz frižidera direktno na tiganj, rezultat bi nas lako mogao razočarati.
Ostavite ga najmanje 15 minuta na sobnoj temperaturi, ali ne više od jednog sata van frižidera. Rezultat će biti sočno meso.
(Espreso/Punkufer. Dnevnik hr.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!