njami
OVAKO SE SPREMA KAFANSKA PILEĆA ČORBA: Profesionalni KUVARI dodaju 1 SASTOJAK, domaćice RECEPT KIDA
Po potrebi i ukusu dodati so, biber i malo seckanog peršuna
Napravite kafansku pileću čorbu.
Sastojci: 4 pileća krilca
1 mala glavica crnog luk
2 šargarepe malo korena celera
1 koren peršuna
pola sveže crvene paprike
1 kašika seckane mirođije
1 kocka za kokosiju supu
malo mlevene crvene paprike
1 žumance
2 kašike mleka
po potrebi sitna tarhana
so
biber seckani peršun
malo soka od limuna.
Priprema: Sitno iseckati crni luk, staviti u šerpu i izdinstati na malo vode. Krilca preseći na pola i dodati u luk. Sve zajedno kratko prodinstati. Sipati još vode, staviti kocku za kokošiju supu pa redom dodati: šargarepu iseckanu na kolutiće, peršunov i celerov koren na sitne kockice.
Papriku isto iseckati na što sitnije kockice i na kraju dodati sitno iseckanu mirođiju. Poklopiti i kuvati dok meso i povrće ne omekša.
Dodati po potrebi sitnu tarhanu i kuvati još koji minut. Na malo ulja napraviti laganu zapršku od brašna i crvene mlevene paprike, dodati u čorbu i ostaviti malo da provri.
Skloniti sa šporeta, ostaviti otklopljeno desetak minuta pa dodati umućeno žumance s mlekom i brzo promešati. Po potrebi i ukusu dodati so, biber i malo seckanog peršuna.
(Espreso/Recepti)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!