OVAKO SE SPREMA KAFANSKA PILEĆA ČORBA: Profesionalni KUVARI dodaju 1 SASTOJAK, domaćice RECEPT KIDA
Kafanska pileća čorba, Foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

njami

OVAKO SE SPREMA KAFANSKA PILEĆA ČORBA: Profesionalni KUVARI dodaju 1 SASTOJAK, domaćice RECEPT KIDA

Po potrebi i ukusu dodati so, biber i malo seckanog peršuna

Objavljeno:

Napravite kafansku pileću čorbu.

Sastojci: 4 pileća krilca

1 mala glavica crnog luk

2 šargarepe malo korena celera

Kafanska pileća čorba
foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

1 koren peršuna

pola sveže crvene paprike

1 kašika seckane mirođije

1 kocka za kokosiju supu

malo mlevene crvene paprike

1 žumance

1 / 4 Foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

2 kašike mleka

po potrebi sitna tarhana

so

biber seckani peršun

Kafanska pileća čorba
foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

malo soka od limuna.

Priprema: Sitno iseckati crni luk, staviti u šerpu i izdinstati na malo vode. Krilca preseći na pola i dodati u luk. Sve zajedno kratko prodinstati. Sipati još vode, staviti kocku za kokošiju supu pa redom dodati: šargarepu iseckanu na kolutiće, peršunov i celerov koren na sitne kockice.

Kafanska pileća čorba
foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

Papriku isto iseckati na što sitnije kockice i na kraju dodati sitno iseckanu mirođiju. Poklopiti i kuvati dok meso i povrće ne omekša.

Dodati po potrebi sitnu tarhanu i kuvati još koji minut. Na malo ulja napraviti laganu zapršku od brašna i crvene mlevene paprike, dodati u čorbu i ostaviti malo da provri.

Kafanska pileća čorba
foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

Skloniti sa šporeta, ostaviti otklopljeno desetak minuta pa dodati umućeno žumance s mlekom i brzo promešati. Po potrebi i ukusu dodati so, biber i malo seckanog peršuna.

(Espreso/Recepti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.