RECEPT ZA NAJSOČNIJE BELO MESO: Tajna je u MARINADI koja će ga učiniti mekanim
Piletina, Foto: Bakina kuhinja

ukusno

RECEPT ZA NAJSOČNIJE BELO MESO: Tajna je u MARINADI koja će ga učiniti mekanim

Najlepše grilovano belo meso pravi se lako

Objavljeno:

Grilovano belo meso je najjednostavnije za pripremu, ali ako se ne spremi kako treba često ume da bude suvo ili gumeno. Većina ljudi izbegava da jede ovako pripremljenu piletinu, jer i najmanja greška može da dovede do bezukusnog jela.

Predlažemo vam recept koji nema šanse da vam ne uspe, a rezultat je sočno i ukusno belo meso. Kako bi vam to pošlo od ruke bitno je da meso marinirate, a za to iskoristite balzamiko, ulje i začine. Dobro je da meso stoji u marinadi što duže, ali nemojte da preterujete, jer ni to nije dobro. Nikako nemojte da stoji preko 12 sati.

Sastojci:

  • 1/4 šolje balzamika
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 2 kašike braon šećer
  • 3 čena belog luka
  • 1 sušeni timijan
  • 1 kašičica sušenog ruzmarina
  • 4 pileća filea
  • svež peršun
1 / 3 Foto: Printscreen/Youtube/Appetizing.tv-Chicken Recipes

Priprema:

Pomešajte balzamiko, maslinovo ulje, šećer, seckani beli luk i suvo bilje, pa dobro posolite i pobiberite. Dodajte belo meso i dobro sjedinite. Ostavite da se marinira najmanje 20 minuta, a i 12 sati. Pecite meso na roštilju, a ako ga nemate poslužiće i dobar gril tiganj. Ukrasite svežim seckanim peršunom.

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.