preukusno
MAKEDONSKI KOTLIĆ KAKAV SAMO NAJBOLJI MAJSTORI SPREMAJU: Ovaj RECEPT će svi ZAPISATI
Kada meso malo omeksa,dodajte paradajz isecen na kockice,iseckan krompir i sitno iseckanu ljutu papriku
Napravite makedonski kotlić po originalnom receptu.
Savet: Kolicina vode koju dodate odredice gustinu jela.
Sastojci i Količina
jagnjetine ili junetine 1kg
crnog luka 250 g
ulje 80 ml
paradajz 250 g
ljuta paprika 1
mladi luk 3
belo vino 300 ml
krompir 300 g
vegeta,so,biber
Kako pripremiti
Meso isecite na manje kockice,a luk sitno iseckajte.Na zagrejanom ulju dinstajte meso i luk.
Dodajte vegetu,so i biber i podlijte po potrebi.
Kada meso malo omeksa,dodajte paradajz isecen na kockice,iseckan krompir i sitno iseckanu ljutu papriku.
Dinstajte na laganoj vatri i povremeno mesajte dok meso potpuno ne omeksa i dok se krompir ne skuva.
Dodajte sitno iseceni mladi luk,vino i vodu i jos kratko prokuvajte.
(Espreso/Recepti.Žena.Blic.rs)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!