uz ručak
UKOLIKO DODATE OVAJ SASTOJAK U SALATU OD KISELOG KUPUSA, TOTALNO ĆE PROMENITI UKUS: Za OVAJ RECEPT niste ČULI
Međutim, način na koji ga verovatno do sada niste probali oduševiće vas, pa ćete ga sigurno uvrstiti u svoj svakodnevni meni
Za kiseli kupus važi da je prava riznica zdravlja, stoga je u ovo doba godine obavezan na svakoj srpskoj trpezi. Služi se kao salata, glavna je zvezda jela poput podvarka, sarme ili svadbarskog kupusa sa obiljem mesa.
Kao salata se obično služi ili klot bez ičega ili tek malo pouljen sa dodatkom tucane paprike. Međutim, način na koji ga verovatno do sada niste probali oduševiće vas, pa ćete ga sigurno uvrstiti u svoj svakodnevni meni.
Često vam se dešava da ne ispadne kao u restoranu.
Ovako ćete je napraviti kao iz kafane.
Sastojci
Potrebno je:
1 glavica kiselog kupusa
Preliv za kupus:
4 kašike ulja
1 kašika slatke mlevene paprike
po ukusu ljute mlevene paprike
Priprema
Kiseli kupus iseći na krupne kocke.
U šerpici zagrejati ulje. Dodati mlevenu slatku papriku (može se dodati i ljuta mlevena paprika, ja nisam dodavala zbog deteta, ali u posebnoj činiji za sebe jesam :) Kratko upržiti. Voditi računa da paprika ne pregori. Preliti vruće preko kupusa.
(Espreso/Telegraf/Recepti.com)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!