isprobajte ako niste
OVA PITA SE ČESTO JELA U JUGOSLAVIJI, A SAD JE SKROZ ZABORAVLJENA: Nosi ČUDNO ime koje se odmah ureže u pamćenje
Brz, ukusan i jednostavan predlog za večeru. Prijatno
Ukoliko niste probali banatsku ladnjaču, jednu od najstarijih pita, sada je pravo vreme.
Sastojci
Za testo:
2 jajeta
200 g brašna
3,5 dl kisele vode
1 kašičica soli
I još:
4 srednja srednja krompira
po potrebi so
Priprema
Umutiti žicom jaja, dodati vodu, brašno i so. Dobro izmešati da nema grudvica (dobijena smesa je malo gušća od smese za palačinke).
Krompir oljuštiti i iseći na tanke kolutove. Nauljiti pleh, poređati dva reda krompira, posoliti, pa preko krompira preliti prethodno umućeno testo.
Peći u zagrejanoj rerni na 220 C oko 25 minuta, dok ne porumeni.
Služiti uz neki mlečni proizvod ili ajvar. Prijatno.
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!