za doručak
OVAKVU POSNU PITU SA PEČURKAMA DOMAĆICE JOŠ NISU SPREMALE: Tajna HRSKAVOSTI se krije u PRELIVU (RECEPT)
Pecite oko pola sata dok pita ne porumeni
Napravite posnu pitu sa pečurkama.
Sastojci
Potrebno je:
0,5 kg tankih kora
1 struk praziluka
800 g šampinjona
ulje
biber
so
Priprema
Izrežite na kolutiće samo beli deo praziluka, propržite ga dok ne omekša pa dodajte očišćene i na listiće iseckane šampinjone. Pržite dok ne ispari sva tečnost a onda posolite i pobiberite.
Odvojite po tri kore. Dve prve poprskajte mešavinom ulja i vode a preko treće rasporedite deo fila. Uvijte kore i stavite u pleh. Na isti način postupite sa ostatkom materijala. Kore odozgo premažite ostatkom mešavine vode i ulja i stavite u zagrejanu rernu.
Pecite oko pola sata dok pita ne porumeni.
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!