poslastica
OVA BAKLAVA JE ZALUDELA DOMAĆICE U SRBIJI: Nikada SOČNIJU niste JELI, a TAJNA je u ŠERBETU (RECEPT)
A u šerbet stavimo jedan isceđen limun, a ostala dva na kolutove
Za sve ljubitelje kasične baklave ova mala izmena u sastojcima će biti fantastična.
Sastojci: 500 g kora 500 g krem po želji tri limuna
250 g mlevenih oraha ili pistaća 400 g šećera 600 ml vode
Priprema:
Na prvu koru staviti orahe, pa staviti drugu koru, pa opet orahe, orahe staviti i na treću. Nanesemo krem na jedan kraj kore, pa uvijemo rolat. Tako sve redjamo dok ne potrosimo materijal. Stavimo u tepsiju i sečemo parčiće. Skuvamo šerbet i kad se ohladi prelijemo ispecenu pitu. A u šerbet stavimo jedan isceđen limun, a ostala dva na kolutove.
(Espreso/Najžena)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!