!["NEMOJ DRŽATI NOŽ U SUDOPERI": Kuvari objavili UPOZORENJE, u suprotnom desiće se OVA STVAR](/data/images/2022/02/01/15/1097017_sudopera_ls.jpg)
savet
"NEMOJ DRŽATI NOŽ U SUDOPERI": Kuvari objavili UPOZORENJE, u suprotnom desiće se OVA STVAR
Mogu lako da se oštete
Prvi i najvažniji alat poznatih kuvara je nož, a prvi korak u obuci mladih kuvara je taj da se nož uvek mora održavati i paziti da je čist, baš iz razloga da bi bez problema odradili posao koji ih čeka.
![Nož](/data/images/2021/12/27/09/1066331_profimedia0282695158_ff.jpg?ver=1669035385)
Jedno od zlatnih pravila svih vrhunskih kuvara je: “Nemoj držati nož u sudoperi“. Razlog je jednostavan: tako se najlakše pojavljuje rđa. Čak i jedna noć provedena u sudoperi može imati štetne posledice po noževe. Najbolje ih je oprati odmah nakon upotrebe, u mlakoj vodi i osušiti krpom. Za pranje je dovoljna tek koja kap deterdženta.
Ostavite li ih mokre u drvenom držaču za noževe mogla bi se pojaviti buđ, kao i bakterije. Drveni magnetni stalak ili futrola, kao i torba za noževe najbolja su mesta za spremanje noževa.
Takođe, noževe nemojte držati u fioci s ostalim kuhinjskim alatom jer bi se lako mogli oštetiti.
(Espreso/Krstarica)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!