NJAMI
KOLAČ OD MUŠMULA, DA SE RASPAMETITE: Jedan sastojak mu daje poseban ŠMEK (RECEPT)
Ovo je mnogo ukusno
Sastojci
350 gr brasna
pola kocke kvasca
malo soli
250 gr margarina
1 rendana jabuka
50 gr mlevenih oraha
100 gr prah secera
malko vode, mlake
Priprema
1.
Stavi kvasac u malo mlake vode, sa malo soli i šećera, da nadodje.
2.
Umuti omeksali margarin, brasno i nadosli kvasac.
3.
Ostavi malo u zamrzivac, tek da se stegne toliko da moze da se razvija.
4.
Razvij koru na debljinu od pola cm u pravougaonik (meni nikako ne ide to sa pravougaonikom, bila bih zahvalna da mi neko objasni kako se to postize), pa iseci na jednake kocke.
5.
Rendanu jabuku pomesaj sa secerom i mlevenim orasima.
6.
Na sredinu svake kocke stavi nadev i ispreklapaj i skupi krajeve . Tako dobijes musmulu. Redjaj na pleh oblozen pek papirom, i peci oko 15 minuta na 180 stepeni.
7.
Peceno uvaljaj obilno u prah secer.
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!