PASULJ UOPŠTE NE MORATE KUVATI SATIMA: Ovo je trik za "BRZINSKI" RUČAK!
Pasulj, Foto: Printscreen Youtube

KAKAV SAVET!

PASULJ UOPŠTE NE MORATE KUVATI SATIMA: Ovo je trik za "BRZINSKI" RUČAK!

Nekvalitetan i star pasulj možda se i nikada ne skuva da bi bio kao što treba da bude

Objavljeno:

Pasulj je jedno od omiljenih jela u našem narodu, čak u toj meri da se našao i u izrekama poput: “Prosto kao pasulj”.

E, da pasulj može biti još prostiji, dobro je da kod prvog kuvanja pasulja u vodu dodate 1 kašičicu sode bikarbone. Ostavite pasulj da se krčka najmanje 15 minuta, nakon toga ocedite vodu i dodajte malo ulja. Dobro promešajte, kako bi bili sigurni da je ulje raspoređeno po svakom zrnu.

1 / 4 Foto: Printscreen TikTok/exdebela

Dolijte hladnu vodu u odnosu 4:1 prema pasulju, dodajte 50 ml rakije i prokuvajte. Ostavite da se krčka 45-50 minuta i trebalo bi da imate potpuno skuvan pasulj.

I na poslednjem mestu, ali ne i po važnosti – vreme za kuvanje pasulja zavisi pre svega od njegove vrste i kvaliteta. Nekvalitetan i star pasulj možda se i nikada ne skuva da bi bio kao što treba da bude, nezavisno od vremena koje provede u šerpi.

(Espreso / Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.