ZA DORUČAK
OVA PITA JE BILA REDOVNA NA TRPEZI U JUGOSLAVIJI: Recept je PAO u ZABORAV, a DAVILI ste se u NJOJ
Svaka domaćica ja recept znala napamet
Ovu pitu iz Jugoslavije morate da napravite.
Redovno se jela za doručak.
Svaka domaćica ja recept znala napamet.
Sastojci:
400 g brašna
100 g masti
4 jaja
350 g belog sira
500 ml mleka
Jasno je da naš narod obožava pite te postoje razni načini pravljenja i ukusi pite. Ako vam je dosadila standardna pita, evo jednog starog i dobro poznatog recepta za propeć
Priprema: Vodu pomešajte sa brašnom i dodajte kašiku masti. Umestite testo i podelite na 5 delova. Razvucite svaki deo testa na krug veličine tanjira. Istopite mast, pa na prvo testo sipajte 2 kašike vrele masti i tako poređajte testo i mast dok ne utrošite četiri testa.
Priprema: Vodu pomešajte sa brašnom i dodajte kašiku masti. Umestite testo i podelite na 5 delova. Razvucite svaki deo testa na krug veličine tanjira. Istopite mast, pa na prvo testo sipajte 2 kašike vrele masti i tako poređajte testo i mast dok ne utrošite četiri testa.
Zatim stavite peto testo i razvucite tako da pokrije ceo fil, pa onda sipajte ostatak fila. Krajeve pite koji vire preko tepsije ubacite unutra. Pecite u zagrejanoj rerni na 220°C oko 20 minuta.
(Espreso/Najžena)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!