svideće vam se
OVAKO SE SPREMA DOMAĆE TESTO ZA PICU BEZ MEŠENJA: Mekano IZNUTRA, a HRSKAVO spolja, TAJNA je u 1 SASTOJKU (RECEPT)
Nakon što napravite testo stavite nadev po želji i vaša domaća pica je spremna
Pica je specijalitet italijanske kuhinje i postoji bezbroj varijacija samog recepta. Ali da bi pica ponela titulu najbolje testo treba da bude dobro spremljeno.
U nastavku vam Stvar ukusa donosi recept za domaće testo za picu koje se ne mesi, već se meša špatulom, tako da vam nisu potrebne nikakve kulinarske veštine da ovo savladate. Nakon što napravite testo stavite nadev po želji i vaša domaća pica je spremna.
Sastojci:
Testo za picu:
300 g brašna
1 kašičica šećera
pola kašičice soli
1 kašičica suvog kvasca ili 15 g svežeg kvasca
300 ml tople vode
1 kašika maslinovog ulja
Premaz za picu:
200 g paradajz sosa
maslinovo ulje
origano
Nadev:
200 g rendanog kačkavalja
crveni luk
100 g isečene šunke
150 g čeri paradajza
150 g sveže mocarele
masline po ukusu
2 seckana kuvana jajeta
origano
Priprema:
U činiju sipajte brašno, dodajte so, šećer i kvasac pa promešajte. Sipajte toplu vodu i ulje pa mešajte špatulom dok ne dobijete testo. Prekrijte činiju prozirnom folijom i kuhinjskom krpom pa ostavite 15 minuta na sobnoj temperaturi. Nakon toga ponovo špatulom mešajte testo od spolja ka unutra. Zatim ponovo isto pokrijte i ostavite da stoji još 45 minuta.
Za to vreme bi trebalo da se testo udvostruči. ponovo špatulom preklapajte testo od spolja ka unutra da se istisne višak vazduha. Pleh u kom ćete peći podmažite uljem. Stavite testo i rukama ga razvucite na veličinu pleha.
Paradajz sos pomešajte sa maslinovim uljem i origanom pa time premažite celo testo. Stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni i pecite 20 minuta. Zatim picu pospite rendanim kačkavaljem, stavite seckan crveni luk, šunku, čeri paradajz, svežu mocarelu, masline i seckana kuvana jaja. Pospite origanom i vratite u rernu na 25 minuta.
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!