UKUSNO!
ZABORAVITE NA PEKARU I NAPUNITE ŽU-ŽU KAO PROFESIONALAC: Hrskavo PECIVO koje se brzo sprema uz pomoć 1 TRIKA! VIDEO
Jednostavan recept za pecivo koje vole sve generacije - punjeni mini žu-žu
Više ne morate da idete u pekaru kada vam se jede žu-žu, kod kuće napravite najukusnije pecivo i to punjeno krem sirom i šunkom.
Prelepo hrskavo pecivo možete da služite za večeru, ali i kao predjelo za slavu. Kako bi dobili ovako divne mini komade pomoći će vam rešetka od rerne, a najbolje od svega je što se peku samo 20 minuta.
Sastojci:
800 g lisnatog testa
300 g krem sira
200 g šunke
200 g kiselih krastavaca
1 jaje
Priprema:
Lisnato testo podelite na 2 dela i tanko razvucite. Pomešajte krem sir sa rendanim kiselim krastavcima i šunkom. Dobro sjedinite. Testo stavite na pek papir, a zatim premažite dobijenim filom. Preko stavite drugo lisnato testo i isecite višak na krajevima. Uzmite rešetku od rerne pa pritisnite prvo horizontalno, pa vertikalno da napravite kocke.
Isecite ih, a onda sa sve pek papirom stavite na pleh. Premažite umućenim jajetom i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta.
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!