GRAŠAK STE SVE VREME KUVALI POGREŠNO: Domaćice će ostati u ČUDU kada saznaju ovo, postoji više TRIKOVA
Grašak, Foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja za 10

savet

GRAŠAK STE SVE VREME KUVALI POGREŠNO: Domaćice će ostati u ČUDU kada saznaju ovo, postoji više TRIKOVA

Međutim postoje neke greške koje domaćice prave dok ga kuvaju

Objavljeno: 20:21h

Danas se grašak redovno sprema kod nas, jer domaćice i ukućani vole da pojedu nešto zdravo na kašiku.

Nema ništa lepše kad se skuva, a pored njega dodate i neko meso.

Međutim postoje neke greške koje domaćice prave dok ga kuvaju.

Ove cake ćete od sada zapamtiti.

Grašak
foto: Prinrscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

Svežem grašku je potrebno oko 2 sata da se lepo skuva, ali ako želite da ubrzate taj postupak obavezno ga potopite u mlakoj vodi. Grašak će nabubreti i to će smanjiti vreme kuvanja za nekih sat vremena. Postoje još neke "cake" koje će vam pomoći da ubrzate pripremu graška.

Evo koji su to trikovi:

Grašak se sporije kuva u slanoj vodi, pa je bolje da ga posolite pred kraj ili kada je gotov.

1 / 5 Foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja za 10

Nakon što provri, dodajte u grašak nekoliko kašika ulja, to će ubrzati proces kuvanja.

10-15 minuta nakon ključanja, dodajte oko pola kašičice sode na svaka 2 l vode. Tako će grašak postati mekan, samo nakon 5 minuta, ali budite pažljivi, pošto ako dodate više sode, možete pokvariti ukus jela.

Grašak
foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

Grašak kuvajte u šerpi sa debelim dnom kako ne bi izgoreo, a voda treba da pokrije grašak oko 1 cm. Kuvajte na tihoj vatri.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.