OVAKO SE NA JUGU SRBIJE SPREMA BAKLAVA: Ovaj TRIK sa PRELIVOM mora da zna SVAKA DOMAĆICA
Baklava, Foto: Printscreen/Youtube/ Domaći Kuhar

njami

OVAKO SE NA JUGU SRBIJE SPREMA BAKLAVA: Ovaj TRIK sa PRELIVOM mora da zna SVAKA DOMAĆICA

Prohlađenu baklavu zaliti toplim sirupom

Objavljeno: 21:35h

Stari recept sa juga Srbije za baklavu.

Potrebno je:

500 g kora za baklavu

500 g mlevenih oraha

200 g margarina

Baklava
foto: Printscreen/Youtube/ na Samirin način

100 ml ulja

100 g šećera

Preliv za baklavu:

3 čaše (od 250 ml) šećera

4 čaše vode

1 / 4 Foto: Printscreen/Youtube/ na Samirin način

1 limun - sok

Priprema

Izmešati samlevene orahe i 100 g šećera. Nauljiti pleh, pa staviti 2 kore, posuti ih orasima, opet 2. kore, orasi i tako ređati do kraja. Na vrhu treba da budu 2 kore. Baklavu, oštrim nožem, iseći na kocke ili trouglove.

Baklava
foto: Printscreen/Youtube/ na Samirin način

Margarin i ulje staviti na šporet, da se margarin otopi. Isečenu baklavu preliti rastopljenim, vrelim, margarinom i uljem, pa ostaviti 10-ak minuta da baklava upije masnoću. Peći na 180-200 stepeni.

Baklava
foto: Printscreen/Youtube/ na Samirin način

Preliv za baklavu: vodu, šećer i sok od jednog limuna staviti da proključa. Od momenta ključanja kuvati sirup 10 minuta. Prohlađenu baklavu zaliti toplim sirupom.

(Espreso/Najžena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.