preukusno
OVO JE ORIGINALNI RECEPT ZA BELOLUČENE PAPRIKE: Bez OVOG ZAČINA više ih nećete PRAVITI
Ovaj način pripreme će vas naterati da ih stalno tako spremate
Belolučene paprike se kod nas često jedu, a svaka domaćica ima svoj recept.
Ovaj način pripreme će vas naterati da ih stalno tako spremate.
Zapisaćete odmah.
Sastojci
Za salatu:
10 pečenih paprika
4 češnja belog luka
1 kašika vinskog sirća
1 kašika maslinovog ulja
prstohvat soli
malo seckanog lišča peršuna
Priprema
Beli luk sitno naseckati, kao i peršunovo lišće, preliti sirćetom i uljem i dodati so. Sve lepo izmešati. Paprike oljuštiti i iseći drške-peteljke, staviti u rešetkastu posudu da se ocede.
Pripremiti posudu i poređati red paprika, preliti poliovinom pripremljenog preliva. Poređati drugi sloj paprika i preliti ostatkom preliva. Ostaviti malo da odstoje i upiju preliv, pa poslužiti.
(Espreso/Recepti.com)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!