ukusno
3 POSNA PRELIVA ZA RIBU: Jeftina i laka priprema, ukusi će vas ODUŠEVITI
Različite posne umake možete da služite sa ribom, ali i sa mesom
Posne slave su uvek nezgodne kada je u pitanju priprema hrane, jer ima mnogo manje izbora. Mi vam predlažemo da obogatite posnu svečanu trpezu različitim vrstama ribe, a njih poslužite sa najboljim sosovima.
Zeleni sos i sos sa peršunom se često služi u Srbiji, a čuveni kuvar Sid Maršal podelio je recept za sos od limuna koji je videlo preko 2 miliona ljudi. Zanimljivi, jeftini i ukusni umaci definitivno će ulepšati svaku slavsku trpezu.
Posni sos od limuna
Sastojci:
- 1/4 šolje limunovog soka
- 1-2 kašičice sitno seckanog crnog luka
- 1,5 kašika posnog margarina
- malo peršuna
- 1 čen belog luka
Priprema:
Sipajte limunov sok u tiganj, pa dodajte sitno seckan crni luk i pržite dok ne krene da vri i dok se tečnost ne smanji. Zatim dodajte posni margarin i kuvajte dok se ne istopi. Pospite seckanim peršunom i belim lukom i prelijte ribu.
Zeleni sos
Sastojci:
- sok od 2 limuna
- 8 čenova belog luka
- 2 veze peršuna
- malo bosiljka
- 2,5 kašičice senfa
- maslinovo ulje
Priprema:
U blenderu pomešajte limunov sok, sitno seckan beli luk, seckan peršun, bosiljak, senf i jednu kašiku maslinovog ulja. Posolite po želji i dodajte još neki začin, mi predlažemo majčinu dušicu. Zatim Izblendirajte i servirajte sa ribom.
Sos od peršuna i belog luka
Sastojci:
- 8 čenova belog luka
- 1 veza peršuna
- 100 ml limunovog soka
- 50 ml maslinvog ulja
Priprema:
Beli luk skroz usitnite, pa dodajte seckani peršun, sok od limuina i maslinovo ulje. Posolite i dodajte još neke začine po želji. Zatim promešajte i poslužite sa ribom.
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!