idealno jelo za posnu slavu
RECEPT ZA POHOVANI OSLIĆ: Pripremite ručak za POSNU SLAVU, zbog 1 SASTOJKA ne upija mnogo ulja
Napravite najukusniji posni pohovani oslić i poslužite sutra za slavu
Priprema oslića nije zahtevna, a kako je ova riba neutralnog ukusa svi je vole. Marinirajte je u belom vinu i začinima i za male pare napravićete fantastično jelo za posnu slavsku trpezu.
Možete da služite sa krompir salatom, ali i sa umacima. Poh se uvek pravi od jaja, brašna i prezli, ali za ovaj recept je dovoljno samo kukuruzno brašno koje će pomoći da riba ne upije višak ulja tokom prženja, pa će biti još ukusnija.
Sastojci:
Priprema:
Ribu isecite na komade kako želite. Zatim je ubacite u posudu u kojoj ste pomešali belo vino, maslinovo ulje, slatku papriku, so, biber, beli luk u prahu, crni luk u prahu, vlašac, mirođiju. Dobro potopite sa svih strana, pa marinirajte 2 sata. Dobro je ocedite, pa uvaljajte u kukuruzno brašno. Pržite u dobro zagrejanom ulju sa obe strane dok korica ne porumeni.
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!