paŽnja
CELA JUGOSLAVIJA A I ŠIRE ŽIVELA JE NA BAŠ OVAKVOJ BAJADERI: Ljudi iz 80-ih i 90-ih se SEĆAJU, DANAS JOJ NEMA RAVNE
Preliti sa otopljenom čokoladom u koju ste dodali malo ulja. Ostaviti da se dobro stegne u frižideru
Sastojci:
700 gr šećera
300 ml vode
300 gr mlevenih oraha
300 gr mlevenog keksa
250 gr putera ili margarina
200 gr čokolade za kuvanje
Glazura
100 gr čokolade za kuvanje
80 gr margarina
kašičica ulja
Priprema:
Staviti šećer u šerpu, preliti vodom, mešati dok se šećer ne istopi. Kratko prokuvati, par minuta, pa dodati keks, orahe, i na kraju margarin ili maslac. Masu skloniti sa vatre, dobro sjediniti, pa podeliti na dva jednaka dela. U jedan deo dodati čokoladu. Četvrtasti pleh namazati margarinom, pa rastanjiti deo sa čokoladom, a preko njega svetli deo.
Kada se bajadera ohladi, preliti je glazurom: otopiti magarin, pa dodati čokoladu i malo ulja, dobro sjediniti i sipati preko bajadere. Potrebno je da odstoji na sobnoj temperaturi dok se stegne, pa je tek onda odložiti na hladno mesto. Seći na štanglic
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!