Pide
OVAKO TURCI SPREMAJU PICU: Ukusnija je od NAŠE zbog NADEVA, domaćice odmah ZAPIŠITE RECEPT
Dodajte mleveno meso i uz mešanje ga pržite dok ne bude u mrvicama.
Pide ili čamčići od testa, punjeni različitim nadevima, najviše nalikuju na picu. Mogu se puniti mleveni mesom, povrćem, raznim vrstama sireva.
Za testo:
- kvasac - 20 g, svež
- kiselo mleko - 100 ml
- voda - 100 ml, topla
- maslac - 1 kašika
- so - 1 kašičica
- šećer - 1 kašičica
- brašno - 500 g
Za nadev:
- mleveno meso - 500 g, teleće ili goveđe
- paradajz - 1 komad
- crni luk - 1 glavica
- jaja - 1 komad
- so
- biber
- ulje - za premazivanje pleha
Način pripreme:
Sipajte vodu u posudu i stavite kvasac zajedno sa šećerom da se aktivira.
Kada se kvasac aktivirao, dodajte kiselo mleko, istopljeni maslac i so. Lagano promešajte.
Sledeći korak je dodavanje brašna. Njega dodajte postepeno uz mešanje, dok ne dobijete meko testo.
Ostavite ga na stranu da nadolazi 2 sata i za to vreme pripremite nadev.
Nasecite luk na sitno i upržite ga u malo ulja. Dodajte mleveno meso i uz mešanje ga pržite dok ne bude u mrvicama.
Prethodno oljuštite paradajz i nasecite ga na sitno, a zatim ga dodajte u meso i luk. Dodajte so i biber po ukusu. Ovim je nadev gotov.
Kada je testo nadošlo, podelite ga na 4 jednaka dela. Od svakog dela napravite ovalnu koru. Po dužini u sredinu rasporedite nadev, premažite krajeve umućenim jajem (ima ulogu lepka) i formirajte testo u oblik čamca.
Isto uradite i sa ostalim delovima testa. Premažite pleh uljem i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 150 stepeni. Servirajte sa gustim kiselim mlekom.
(Espreso/BonApeti)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!