savet
SIGURNO NISTE ZNALI ČEMU SLUŽE OSTACI KUPUSA: Čuvaćete to kao oči u glavi
Koliko puta vam se dogodilo da posle spremanja jela sa kupusom ne znate šta da radite sa ostatkom ovog povrća?
Nemojte bacati kupus jer se može iskoristiti, recimo, za spremanje pite s pečurkama, a odlično ide i u kombinaciji s mlevenim mesom, kada pravite slane knedle od testa.
Višak kupusa uvek možete staviti u sendvič, burger i hot-dog ili ga spremite kao salatu. Slatki kupus začinite mlevenim kimom, aromatičnim sirćetom, uljem od bundeve i pomešajte s izrendanom šargarepom i drugim sezonskim povrćem, a onaj ukiseljeni je dovoljno samo da začinite maslinovim uljem i kimom.
Spisak jela od kupusa je dugačak:
Listove ovog povrća kuvajte na laganoj temperaturi s raznim vrstama mesa, začinite ostacima zelenog povrća, paradajza, mahunarki i isušenim mesom.
Musaki od mlevenog mesa i krompira red listova kupusa daće posebnu aromu. Od svežeg kupusa pripremite zdrav sok, a rasol od kiselog kupusa dobar je kod mamurluka kao i za mršavljenje i jačanje imuniteta.
(Espreso/Novosti Magazin)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!