za zimnicu
OVAKO SE PRAVI KAFANSKA LJUTENICA: Profesionalni KUVARI dodaju 1 SASTOJAK, RECEPT KIDA
Dobro sve izmešati ohladiti i služiti
Stari recept sa juga Srbije, kafanska ljutenica.
Sastojci
2 kg zrelog paradajza 200 ml vinskog sirćeta 400 ml ulja 250 g šećera
1 kesica mlevenog bibera 1/2 kg ljute papričice 1,5 kg slatke paprike-sveže po ukusu soli 5-6 čena belog luka iseckanog
Priprema
. Paradajz preliti vrelom vodom, oljuštiti i iseći na 4 dela. Staviti u šerpu u kojoj ćete kuvati, dodati vinsko sirće, ulje, šećer i mleveni biber. Promešati sve, staviti na ringlu i pržiti. Kad počne da vri,neka vri 1 sat. Za to vreme samleti sveže ljute papričice na mašini za meso, takođe i slatku papriku samleti, dodati u šerpu i pustiti da se kuva jos 1,5 sat, uz povremeno mešanje.
. Pred kraj kuvanja posoliti po ukusu, malo po malo, probati kakvog je ukusa, a zatim dodati i beli luk iseckan sitno i kesicu konzervansa na kraju, ako ide u zimnicu..
Dobro sve izmešati ohladiti i služiti.
Prijatno!
(Espreso/juznasrbija.info)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!