PREUKUSNO
SRBI SE DAVE U OVOM ITALIJANSKOM JELU: Pomešajte jaja i povrće, dobićete sjajan DORUČAK koji će vas zasititi
Evo kako da napravite fritatu sa povrćem.
Fritata je italijansko jelo koje podseća na omlet ili kajganu, ali se od njih i razlikuje utoliko što, osim obaveznih jaja, u njega možete da dodate bukvalno sve što imate u frižideru i špajzu. Ovo jelo je idealno za doručak, ali se sve više pravi za ručak ili za večeru.
Prednost je u tome što se pravi brzo i lako, bez prljanja mnogo sudova. Ako ste ljubitelj jaja, ovaj recept ćete obožavati.
Sastojci:
8 jaja
1 praziluk
5 šampinjona
1 kašika maslinovog ulja
100 ml mleka
150 g šunke
2 crvene paprike
200 g kačkavalja
seckani peršun
so, biber
Priprema:
Na tiganju propržite naseckanu šunku, paprike, prazilukm šampinjone i začine na maslinovom ulju. Jaja sa mlekom umutite u činiji, pa kada šunka i površe porumene ulijte i jaja i pecite na tihoj vatri bez mešanja. Narendajte sir preko jaja i dopustite smesi da naraste kako se bude pekla, ali i da se sir rastopi. Kada jaja postanu zlatno žuta i sir rastopljen sklonite sa vatre svoj doručak i isecite ga u obliku pice, odnosno na truglove. Možete ga služiti uz jogurt ili hladno kiselo mleko i uživati u ukusnom obroku prepunom proteina.
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!