PREUKUSNO
PREBRANAC KAKAV SRBI JOŠ NISU SPREMALI: Ovaj je sa mesom ZAPAČENIM U RERNI, polizaćete tanjir (RECEPT)
Preukusan je, morate probati
Sastojci
Pasulj beli 600 g
Meso 300 g
Vegeta1 kašika
crni luk 3 glavice
Ulje 100 ml
voda pola čaše
So1 kašičica
Crvena mlevena paprika 2 kašike
Priprema
Pasulj sipati u šerpu. U serpu sipati vode toliko da prelije pasulj pa kuvati dok ne proključa. Kada proključa procediti pasulj a ta prva voda se uvek prospe. Zatim pasulj u drugu čistu šerpu sipati isto toliko sipati vode i dodati 1 kašiku vegete. Ovoga puta pasulj kuvati dok skoro ne bude kuvan, dok ne omekša. U drugu posudu dodati iseckan na sitno 3 glavice crnog luka,kašičicu soli ulje i pola čaše vode. Dinstati tako dok voda ne ispari. Kada voda ispari smanjiti vatru, dodati dve kašike crvene mlevene paprike i tako još malo luk pržiti na laganoj vatri. Rernu zagrejati na 200 stepeni. Kada se pasulj skuvao, procediti ga ali tako da ostane ona voda u kojoj se kuvao.
U taj pasulj dodati luk sa crvenom mlevenom paprikom koji se prethodno na ringli pržio i čašu vode u kojoj se pasulj kuvao. To sve izmešati. U keramičku ili vatrostalnu posudu preliti pasulj tako da posuda bude skoro puna ali ne do vrha da može polako da vri u njoj. Meso sitno seckano redjati gore na pasulj i staviti tako u rernu da se zapeče. Možete koristiti bilo šta od suvog svinjskog mesa. Na primer rebarca, slaninu, suvi svinjski vrat. Ja sam za ovo koristila meso od butkice, suvi svinjski vrat i slaninu. Kao prilog uz ovo jelo kupus salata ide odlično. Pasulj treba u rerni najmanje sat vremena da se zapeče. Sve zavisi od jačine rerne. Pasulj folijom ne treba prekrivati.
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!