TOPI SE
NAPRAVITE HRSKAVU PITU SAVIJAČU SA 2 VRSTE SIRA: Pre stavljanja u RERNU prelijte je sa OVIM (RECEPT)
Poslužite je uz kiselo mleko ili jogurt
Recept za pitu koji vam nikad neće dosaditi.
Isprobajte recept za pitu savijaču sa dve vrste sira i kuvanim jajima. Prelijte je mešavinom jaja i kisele vode i korica će biti još hrskavija i bolja nego inače.
Ne morate da imate posebne kulinarske veštine da biste napravili ovaj neverovatno ukusan recept. Vaša porodica će biti oduševljena. Poslužite je uz kiselo mleko ili jogurt.
Sastojci:
pakovanje kora za pitu
4 kuvana jajeta
250 g kačkavalja
300 g krem sira
mladi crni luk
mirođija
60 g maslaca
2 jajeta
400 ml gazirane vode
Priprema:
U činiji narendajte kačkavalj i kuvana jaja, dodajte krem sir, zeleni luk, mirođiju. Dobro promešajte. Premažite jednu koru otopljenim puterom. Stavite drugu koru pa fil i zarolajte. Ponavljajte do utroška materijala.
Prvi rolat umotamo u oblik puža i stavimo u centar pleha, svaki sledeći rolat zamotamo oko prethodnog. Umutiti 2 jajeta sa gaziranom vodom i preliti preko. Poređati komade putera. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C 40 minuta.
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!