DR OBRADOVIĆ UPOZORILA SVE SRBE NA KONZERVANS U ZIMNICI: Ovo NIKAKO ne smete DA RADITE 40 DANA od KISELJENJA
Dr Biserka Obradović, Foto: Printscreen TV Prva

ZAPAMTITE TO

DR OBRADOVIĆ UPOZORILA SVE SRBE NA KONZERVANS U ZIMNICI: Ovo NIKAKO ne smete DA RADITE 40 DANA od KISELJENJA

A doktorka Biserka Obradović je jedno prilikom na Prvoj televiziji skrenula pažnju na određene stvari

Objavljeno: 17:53h

Jako je važno da kada spremate zimnicu obratite pažnju na konzervans.

Malo ko zna kako on utiče na nju.

A doktorka Biserka Obradović je jedno prilikom na Prvoj televiziji skrenula pažnju na određene stvari.

Njene reči će biti korisne svim domaćicama.

Zimnica
foto: Printscreen/Youtube/ Вкуснейшн с Lana ilanavi

Iako se sada mnoge domaćice odlučuju više za kupovnu zimnicu nema ničeg lepšeg od domaće. Ona se ranije uvek pripremala u društvu, i predstavljala je povod za okupljanje i druženje. Ono što domaću zimnicu razlikuje od kupovne je što domaćice same određuju da li će i koliko staviti konzervansa i vinobrana i da li će izvršiti proces pasterizacije i sterilizacije

Sterilizacija je proces gde pune tegle stavljamo na temperaturu preko 100 stepeni, a pasterizacija stavljanje tegli sa povrćem na temperaturu od 50-70 stepeni. Nakon sterilizacije tegle zatvaramo i okrećemo naopako da bi se uništile sve bakterije koje se nalaze na poklopcu.

1 / 5 Foto: Printscreen/Youtube/ Melissa Mir

Specijalista opšte medicine doktorka Biserka Obradović je gostujući uživo u jutarnjem programu TV Prva, otkrila koje je povrće najzdravije da se stavlja u zimnicu, ali i koje opasnosti nosi stavljanje konzervansa i vinobrana u istu.

Biserka Obradović
foto: Print Screen Youtube

Ono što je posebno istakla jeste da kada stavljamo konzervans i vinobran u tegle ta se zimnica ne sme jesti 40 dana, jer je upravo toliko vremena potrebno da se ti sastojci razgrade i istope i budu manje štetni.

Kada govorimo o najzdravijem povrću za kiseljenje tu prednjače paprike i kupus, a potom i šarena mešana turšija u koju obično stavljamo karfiol, krastavce, šargarepu. Svo ovo povrće je bogato vitaminom C, a poznato je da je on naša pokretačka snaga i važan je za odbranu od virusa i prehlada. Zato ga je potrebno jesti najviše tokom zime, a najpre ćemo ga naći u turšiji i kiselom kupusu.

(Espreso/TV Prva)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.