Samo uz OVO će vam krompirići iz rerne BITI PREUKUSNI: Isprobajte STARI RECEPT i oduševite ukućane
Krompirići, Foto: Printscreen/youtube/Uradi Sama- Ideje za kreativce

PREUKUSNO

Samo uz OVO će vam krompirići iz rerne BITI PREUKUSNI: Isprobajte STARI RECEPT i oduševite ukućane

Često se desi da ih pripremamo, ali ne uspe nam uvek da ih pripremimo kako želimo. Nekad budu vodenasti, nekad se tokom pečenja raspadnu.

Objavljeno:

Važna je priprema. Krompire je potrebno prethodno dobro začiniti i peći na najvećoj temperaturi dok ne poprime lepu zlatno-smeđu boju, ali jedan dodatak daće im posebnu hrskavost, reč je o palenti.

Sastojci

1 kg krompira

3 pune kašike palente

1 kašika crvene paprike

1 kašika suvog začina

biber, prstohvat soli

2 kašike ulja grančica svežeg ruzmarina

Pripema:

Krompire oljuštite, operite i isecite ih na deblje komade.

Prosušite ih krpom i prebacite u veću posudu.

Dodajte suvi začin, crvenu papriku, biber, so, ulje i palentu. Rukama promešajte krompire da se svi sastojci ravnomerno zalepe po njima.

Krompire prebacite na papirom obložen pleh i dodajte grančicu ruzmarina.

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 250 stepeni između 30 minuta i sat vremena, zavisno od toga kakvu rernu imate. Kada krompiri poprime lepu zlatno-smeđu koricu, spremni su za posluživanje.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.