NE ZNA SE DA LI MU JE BOLJI UKUS ILI MIRIS: Gulaš kakav verovatno NISTE PROBALI, u njega NE IDE MESO (RECEPT)
Recept za gulaš sa pečurkama, Foto: Printscreen/Youtube/Kuhar Ivica

preukusno

NE ZNA SE DA LI MU JE BOLJI UKUS ILI MIRIS: Gulaš kakav verovatno NISTE PROBALI, u njega NE IDE MESO (RECEPT)

U posebnoj šerpi se pripremaju pečurke

Objavljeno: 09:25h

Gulaš od pečurki se služi kao glavno jelo, može uz dodatak neke testenine, ali nije neophodno.

Ima jako prijatan, kremast ukus. Preporučujemo svima da probaju.

Sastojci

crni luk 2 manje glavice ili 1 veća

beli luk 1 čen

pečurke 250 g

krompir 250 g

šargarepa 1 kom

aleva paprika 1 kašičica

brasno 2 supene kašike

kisela pavlaka 1 dcl

so, biber, peršunov listpo ukusu

Kako pripremiti

Kuvanje gulaša
Kuvanje gulašafoto: Profimedia

Na ulju dinstajte sitno seckan crni i beli luk, zatim dodajte krompir iseckan na kockice i iseckanu čargarepu. Nastavite dinstanje.

Kada završite sa dinstanjem, ovome dodajte alevu papriku i malo propržite. Zatim se dodaje 2 supene kašike brasna sve se promeša i prelije se hladnom vodom.

U posebnoj šerpi se pripremaju pečurke. Pečurke iseckane na listiće se dinstaju na umerenoj vatri dok ne puste sok i dok kasnije sav taj sok ne upiju. Kada su gljive gotove skinuti ih sa šporeta.

U predhodnoj posudi, kada nam smeša proključa u nju dodajemo gljive i kuvamo dalje uz mešanje da ne bi zagorelo. Dodamo soli, bibera, peršunovog lista po ukusu.

Kada je krompir skuvan i gulaš gotov, dodajemo kiselu pavlaku i blago prokuvamo.

(Espreso/Blic žena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.