STARINSKA RATARSKA PITA SA SIROM: Generacije su ODRASLE NA NJOJ, a recept je SKROZ ZABORAVLJEN
Foto: Printscreen/Youtube/Home kitchen with Danny

njami

STARINSKA RATARSKA PITA SA SIROM: Generacije su ODRASLE NA NJOJ, a recept je SKROZ ZABORAVLJEN

Peći u zagrejanoj rerni na 200stepeni dok ne porumeni, oko 45 min

Objavljeno:

Testo je dobro umešano kad celu jufku presečeš na pola, a ona bude šupljikava.

Sastojci:

600 g mekog brašna tip “400”

25 g svežeg kvasca 2,5 dl vode 1 kašičica šećera 2 jajeta 1 jaje za premazivanje

50 ml ulja 1 kašičica soli 350 g mladog sira 60 g masti 60 g putera susam

Priprema:

U dublju posudu sipati mlaku vodu, razmutiti izmrvljeni kvasac, kašičicu šećera i brašna , te ostaviti na toplom da nadođe. Uvanglicu sipati polovinu brašna, dodati so, jaja, ulje i nadošao kvasac, zatim promešati. Postepeno dodavati preostalo brašno po potrebi i ručno mesiti dok se ne dobije glatko testo.

Umešeno testo ostaviti da nadođe. Potom testo premesiti i podeliti na 9. jufki i ostaviti ih da miruju oko 20 min. Okruglu tepsiju nauljiti i posuti brašnom. Uzeti jednu jufku i rastanjiti je oklagijom. Staviti je u tepsiju pa premazati rastopljenom smesom od mast ii putera.

Preko staviti sira i preklopiti drugom korom.

Postupak ponavljati dok se ne utroši sav material. Poslednju koru premazati umućenim jajetom i posuti susamom. Gotovu pitu iseći na trouglove pa je ostaviti da nadođe. Peći u zagrejanoj rerni na 200stepeni dok ne porumeni, oko 45 min.

(Espreso/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.