Turski SIROTINJSKI DEZERT pravi se od samo ŠEST sastojaka: Turisti ga posebno obožavaju, ali i SRBI! (RECEPT)
Keškul, Foto: Printscreen/Youtube/Kuh Poh

NJAMI

Turski SIROTINJSKI DEZERT pravi se od samo ŠEST sastojaka: Turisti ga posebno obožavaju, ali i SRBI! (RECEPT)

Keškul je vrsta pudinga od mleka poreklom iz Turske. Obično se služi u činiji i jede kašikom. Često se ukrašava kokosovim brašnom ili pistaćima i beličaste je boje

Objavljeno:

Ime jela izvedeno je iz osmanskog turskog idiomatskog izraza keşkül-i fukara što znači "prosjačka činija".

Sastojci

5 dl. hladnog mleka

40 g. kokosa

60 g. brašna

80 g. šećera

1 kesica vanilin šećera

1 kašika maslaca

Za dekoraciju

Malo seckanih nesoljenih pistaća ili pečenih lešnika i malo kokosa.

Priprema

U malo veću šerpu stavite hladno mleko, kokos, šećer, vanilin šećer pa lagano sipajte brašno i sve dobro umutite žicom. Sve zajedno stavite na šporet da provri mešajuci.

Keškul
foto: Printscreen/Youtube/Kuh Poh

Kad provri dodajte maslac i mešajte da se otopi.

Sklonite i sipajte u 4 manje posudice (zapremine 1,5 dl).

Svaku prekrijte providnom folijom i ostavite par sati u frizideru.

Pospite sa sitno seckanim nesoljenim pistaćima.

Prijatno!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.