niko nije čuo
SRBI SU LUDI ZA OSLIĆEM, A ZA OVO NE ZNAJU: Odmah će vam se OTVORITI OČI
Ali postoji nešto što o njemu ne znate
Oslić je riba koja se redovno sprema na našoj trpezi za vreme posta, nedeljnog ručka, pa i slava.
Lagan je za pripremu, ne oduzima mnogo vremena.
Domaćice uz njega najčešće spremaju krompir salatu ili neko povrće.
Ali postoji nešto što o njemu ne znate.
Za pohovanje koristite kukuruzno brašno, jer ono stvara "omotač" oko ribe, pa na taj način neće upiti višak ulja prilikom prženja. Servirajte ga uz krompir salatu, ili varivo od blitve.
Sastojci:
800 g oslića
100 ml belog vina
150 g kukuruznog brašna
1 kašika ulja
beli luk u prahu
vlašac
so, biber
Priprema:
Prvo pripremite marinadu, jer riba treba da odstoji u njoj. U belo vino dodajte začine i ulje, sve dobro sjedinite, pa u dobijenu smesu ubacute oslića sečenog na komade. Dobro potopite sa svih strana, pa ostavite da odstoji minimum dva sata. Pre prženja ribu dobro ocedite, pa uvaljajte u kukurozno brašno. Pržite u dubokom dobro zagrejanom ulju sa obe strane dok korica ne porumeni. Neka ulje bude baš vruće, jer vam na taj način riba neće upiti ulje.
(Esreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!